Οι ΗΠΑ επιστρέφουν κλεμμένα αρχαιολογικά ευρήματα του Ελληνικού πολιτισμού στην Ιταλία.


Ένα ελληνικό χάλκινο  αγαλματίδιο όπου ο Ηρακλής φαίνεται να κρατά το κέρατο του Αχελώου, που χρονολογείται  από τον 3ο ή 4ο αιώνα π.Χ., δηλαδή 2300- 2400 χρόνια πριν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πριν λίγες μέρες  επέστρεψαν στην Ιταλία κλεμμένα αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής, αξίας τουλάχιστον $ 90.000 που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ., …(ΤΟ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝ…!!! .ΓΙΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ...ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ…. ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ….)  αλλά λεηλατήθηκαν και διακινούνταν στο εξωτερικό, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Τα αντικείμενα  περιλαμβάνουν αγαλματίδιο με ένα χάλκινο βόδι από την Σαρδηνία, χάλκινος πολεμιστής από την Σαρδηνία επίσης από τον 8ο αιώνα π.Χ., επίσης ένα ελληνικό χάλκινο αγαλματίδιο του Ηρακλή από τον 3ο ή 4ο αιώνα π.Χ. και κούπα του 4ου αιώνα π.Χ. που απεικονίζει δύο αίγες με συγκρουόμενα κεφάλια.
 Υπήρξε επίσης μια οινοχόη διακοσμημένα με κριούς και πάνθηρες με ημερομηνία 650 π.Χ., μια


φιάλη λαδιού του 340 π.Χ. πριν 2300 έτη περίπου όπου απεικονίζει έναν άνδρα να κρατάει ένα πιάτο με φρούτα και μια  παρόμοια φιάλη διακοσμημένο με ένα άνδρα να κρατάει λύρα και που χρονολογείται από το 430 π.Χ.. πριν 2400 έτη δηλαδή.  Έξι από τα στοιχεία που κατασχέθηκαν από μια γκαλερί στο Μανχάταν, τον Απρίλιο ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας σχετικά με την εμπορία των διεθνών αρχαιοτήτων. Το έβδομο αντικείμενο κατασχέθηκε από μια διαφορετική γκαλερί σε ένα άλλο μέρος του Μανχάταν, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Οι αρχαιότητες κλάπηκαν στη δεκαετία του 1990 από χώρους ταφής και από τόπους αρχαιολογικής σημασίας στην Ιταλία πριν φυγαδευτούν στο εξωτερικό, ένας αξιωματούχος. Τα αντικείμενα θα εκτεθούν σε μουσεία 



ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΡΟΝΤΊΖΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΌ ΤΟΥΣ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ»  ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ...ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΛΕΜΕΝΩΝ ΕΙΧΑΜΕ;



 ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΆΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 


ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 2012 

  30/4/2012 Επτά έργα της αρχαίας τέχνης και άλλες αρχαιότητες που είχαν λεηλατηθεί και φυγαδευτεί  λαθραία από την Ιταλία επέστρεψε στην κυβέρνηση της χώρας αυτής από τους υπαλλήλους των ΗΠΑ ..

Μια αττική ερυθρόμορφη πελίκη (περίπου 480-460 π.Χ.) είναι ένα από τα πολλά πολιτιστικά αντικείμενα που κλάπηκαν από την Ιταλία που επιστρέφονται στην Ιταλία

Ένα βάζο χαρακτηρισμένα ως  της Απουλίας ερυθρόμορφα ετός γύρω στο 365-350 π.Χ., αριστερά, και μία προτομή «Ιανού » από μάρμαρο του πρώτου  περίπου αιώνα, που δείχνει μια απεικόνιση ενός παλιού και νεαρός σάτυρος,


ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 2015 

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, 2015 - Η Ιταλία γιορτάζει το 5000 λεηλατημένα ,τα περισσότερα ελληνικά, αντικείμενα αξίας € 50 εκ και που  επιστρέφονται μετά από 14 χρόνια έρευνας Έχουν ανακτηθεί μετά από έρευνα κλεμμένων αρχαιοτήτων στην Ελβετία.


Και άλλα Αντικείμενα που Επεστράφησαν  στις 26 Μαΐου , 2015 - Η Νέα Υόρκη, πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Αμερικής, είναι ένας σημαντικός κόμβο στη διεθνή αγορά τέχνης, γεμάτη με γκαλερί και οίκους δημοπρασιών, ακαδημαϊκά ιδρύματα και συλλέκτες όπουπρέπει να είναι σε εγρήγορση για την αναγνώριση και τον εντοπισμό σε σημάδια της κλοπής και της παράνομης διακίνησης», δήλωσε η εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς. Η δε  γενική πρόξενος της Ιταλίας στη Νέα Υόρκη, Francesco Genuardi, χαιρέτισε την επιστροφή του αυτό που αποκάλεσε «επτά υπέροχα και πολύτιμα αντικείμενα.»

Η Ιταλία γιορτάζει τη μεγαλύτερη ενιαία επιστροφή της λεηλατημένης πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελούμενης  5,361 αρχαία αντικείμενα έχουν κλαπεί από Ιταλούς και Ελβετούς  εγκληματίες που εμφανίζεται από τις αρχές στη Ρώμη, μετά από μια σύνθετη ποινική έρευνα 14 ετών .Τα πολύτιμα αντικείμενα  λέγεται ότι είναι αξίας άνω των € 50 εκ. (£ 38m), περιέχει αντικείμενα που χρονολογούνται από τον όγδοο αιώνα π.Χ. έως τον τρίτο αιώνα μ.Χ..


«Είναι η μεγαλύτερη ανάκαμψη στην ιστορία όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα», δήλωσε ο στρατηγός Mariano Mossa, ο επικεφαλής του τμήματος για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του σώματος των Καραμπινιέρων, ο Mossa είπε ότι οι κλεμμένες αρχαιότητες, που ανακτώνται από αποθήκες στην Ελβετία, έπρεπε να καθαριστούν και επισκευαστούν  εκεί πριν πωληθούν  στην Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία με τη χρήση πλαστών εγγράφων ιδιοκτησίας. Πολλά από τα ανακτηθεί αγγεία, κοσμήματα, τοιχογραφίες και χάλκινα αγάλματα, που εμφανίζονται στους δημοσιογράφους στο Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο, πιστεύεται ότι έχουν αφαιρεθεί από παράνομες ανασκαφές στις νότιες περιοχές της Puglia, Σικελία, τη Σαρδηνία και την Καλαβρία.











ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ