Κ. Περιστέρη :Η Αμφίπολη δεν έχει αποκαλύψει όλα τα μυστικά της

Με “ένα... βιβλίο που δεν έχουμε διαβάσει όλες του τις σελίδες ακόμη” παρομοιάζει το μεγαλοπρεπές ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης η επίτιμη αρχαιολόγος και πρώην διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη.



   ΒΙΝΤΕΟ   






Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017
Σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο CNN Greece, η κ. Περιστέρη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το “ταφικό ηρώο που σχετίζεται με τον Ηφαιστίωνα” να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις αφού, όπως τονίζει, αν δεν ολοκληρωθεί η μελέτη, δεν μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε όλα τα μυστικά που βρίσκονται θαμμένα σ' αυτή την ξεχωριστή γωνιά της μακεδονικής γης.


Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι μόνο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στερέωσης και ελευθερωθεί το εσωτερικό του μνημείου θα καταφέρουν να εξετάσουν με προσοχή όλους τους χώρους ώστε να συμπληρωθούν τα κομμάτια που πιθανόν λείπουν από το δυσεπίλυτο αρχαιολογικό παζλ.



Παράλληλα η αρχαιολόγος που έχει συνδέσει το όνομά της με την Αμφίπολη καυτηριάζει το γεγονός ότι, δύο χρόνια τώρα, το μνημείο, στο οποίο είχε υποκλιθεί όλη η υφήλιος, παραμένει αφημένο στη μοίρα του εκφράζοντας φόβους για τις φθορές που έχει υποστεί.
Τέλος η Κατερίνα Περιστέρη μας εμπιστεύεται το όνειρό της για το μνημείο της Αμφίπολης ενώ αποκαλύπτει πού πιστεύει ότι πρέπει να συνεχισθεί η ανασκαφική έρευνα.




ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ