Ακέραιος τάφος Τυρρηνού πρίγκηπα με κτερίσματα ανακαλύφθηκε στην Ιταλική


Ακέραιος Τυρρηνικός( Ετρουσκικός) τάφος με πριγκιπικά κτερίσματα που ανακαλύφθηκαν στο Vulci
Περισσότερες εκπλήξεις στην Τυρρηνική (ετρουσκική) νεκρόπολη της Poggio Mengarelli στο Vulci όπου έχει ανακαλυφθεί ένας ηγεμονικός τάφος και χρονολογείται από τα τέλη του όγδοου αιώνα π.Χ..
Οι αρχαιολόγοι έχουν βρεθεί μπροστά σε  μια ακόμα έκπληξη με άθικτα κτερίσματα θαμμένα περίπου 2.800 χρόνια πριν για να τιμηθεί  η μνήμη ενός πλούσιου μέλος της ανθούσας  ετρουσκικής αριστοκρατίας.

Οι προσφορές που κατατίθενται στον τάφο είναι εξαιρετικές.
Εκτός από μια μικρή λόγχη σιδήρου με σπειροειδείς δακτυλίους χαλκού στη λαβή (ένα τυπικό χαρακτηριστικό στους  ανδρικής τάφους αυτής της περιόδου) και μία δικέφαλο σούβλα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ένα δοχείο σιδήρου με μερικά ποτήρια και κύπελλα που εξακολουθούσαν  να στερεώνονται επάνω του με άγκιστρα, πολλά κεραμικά αγγεία, μεταξύ των οποίων είναι ερυθρόμορφα ζωγραφισμένα και μερικά χάλκινα κύπελλα που περιέχουν οργανικά υπολείμματα πιθανότατα για το τελευταίο γεύμα.


Άλλα αξιοσημείωτα αντικείμενα είναι ένα δικωνικό χάλκινο αγγείο με πώμα σφαίρας τυλιγμένη με  ένα λοφίο κράνους, μία  διακοσμημένη λάρνακα που περιέχει τις στάχτες του νεκρού και ένα χάλκινο στάμνο ανάμιξης οίνου  με ανάγλυφη διακόσμηση και σκέπασμα , που πιθανώς περιέχει τις στάχτες ενός συγγενή.


"Το σύμπλεγμα με την  ανθρωπόμορφη μορφή της δικωνικής τεφροδόχου είναι ένα μοναδικό εύρημα για την περίοδο αυτή και προορίζεται να αντιπροσωπεύει το σώμα του νεκρού, που δεν υπάρχει πια, λόγω της καύσης, κατά  της τελετή   " δήλωσε ο Κάρλο Casi, Επιστημονικός Διευθυντής του Ιδρύματος για το  Vulci.

Λοφίο περικεφαλαίας  στα κτερίσματα 
"Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που συμβάλλει στην κατανόηση των Ετρούσκων  όπου προκύπτει από τις συνεχιζόμενες ανασκαφές στο Vulci. Κάθε μέρα μικρά και μεγάλα ευρήματα έρχονται στο φως που προσθέτουν άλλο ένα κομμάτι στο παζλ», δήλωσε η Alfonsina Russo, Έφορος της Αρχαιολογίας, Καλών Τεχνών και Τοπίου για την μητροπολιτική περιοχή της Ρώμης, στην επαρχία του Viterbo στην νότια Ετρουρία.









ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ