Από τον 7ο αιώνα π.Χ. οι Ετρούσκοι μάθαιναν ήδη την Ελληνική Τέχνη

Άθικτος θαλαμωτός τάφος του 7ου αι. π.Χ. ανακαλύφθηκε στην νεκρόπολη  Vulci στην Ιταλική ,με ελληνικής τέχνης σχέδια.


Ένας  ετρουσκικός θαλαμωτός τάφος που χρονολογείται στο δεύτερο μισό του έβδομου αιώνα π.Χ. έχει ανασκαφεί στη νεκρόπολη του Poggio Mengarelli, που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Πάρκο  Vulci.
Ένα ακόμα σύνολο άθικτων σημαντικών κεραμικών αντικειμένων μεγάλης  καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας έχει βρεθεί στον τάφο, ένας από τους πιο αρχαίους θαλαμωτούς Ετρουσκικούς (Τυρρηνικούς) τάφους που  ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.


"Μόλις απομακρύνθηκε η πέτρα που σφράγισαν τότε τον τάφο, έγινε δυνατόν να βρούμε  μπροστά μας  δύο αγγεία , ένας κρατήρας της τοπικής παραγωγής διακοσμημένος με το «ανατολικό στυλ» της ηπειρωτικής Ελλάδας, ( ΣΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΑΙΩΝΑ π.Χ ΟΙ ΤΥΡΡΗΝΟΙ-(ΕΤΡΟΥΣΚΟΙ)- ΣΥΝΑΛΛΆΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ.... )μια  μεγάλη χάλκινη λεκάνη, ένα βάζο κεραμικής bucchero (Κάπνιζαν τα αγγεία στον κλίβανο και έπαιρναν μαύρο χρώμα και κατόπιν το γυάλιζαν) και τα οστά του νεκρού », δήλωσε ο Έφορος Alfonsina Russo.

«Είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, επειδή έχουμε βρει έναν από τους παλαιότερους θαλαμοειδείς τάφοι της νεκρόπολης του Vulci», πρόσθεσε.
«Τα αγγεία  δεν έχουν υποστεί καμία ζημία και  βρέθηκαν μέσα στον τάφο όπως ακριβώς είχαν τοποθετηθεί 2.700 χρόνια πριν. "






Είναι μια μοναδική ανακάλυψη που επιβεβαιώνει τη δέσμευση της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Vulci Fundation να συνεχίσει ότι είναι σχετικό με τη χρηματοδότηση και την προώθηση του αρχαιολογικού πάρκου ,να ενισχύσει τόσο την ιστορική γνώση όσο και την τοπική οικονομία.
Η αρχαιολογική εκστρατεία άρχισε στις 29 Σεπτεμβρίου ως απάντηση στις πολυάριθμες παράνομες ανασκαφές από κυνηγούς θησαυρών και στόχος του είναι να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη ιστορική και αρχαιολογική ανασυγκρότηση της Νεκρόπολης.
Τριάντα τάφοι έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, πολλοί  από αυτούς με ανεκτίμητα ταφικά κτερίσματα.


Τα νέα ευρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί στο εργαστήριο αποκατάστασης του Ιδρύματος Vulci στο Montalto di Castro. ΠΗΓΗ  Etruria Oggi 0November 24, 2016.




ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ