Βρέθηκε άγαλμα αθλητή στην αρχαία ελληνική Μύλασα Μ.Ασίας


 Άγαλμα ενός Έλληνα  αθλητή ,αντίγραφο πιθανά της ρωμαϊκής περιόδου, βρέθηκε στην αρχαία ελληνική  Μύλασα  στην Καρία της Μικράς Ασίας ,όπως και αποσπασματικά το  χέρι που κρατά μια μπάλα έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια  ανασκαφή  της περιοχής Μύλασα (Milas)
Η πόλη Εύρομος στην Μύλασα 

Ιστορικά ευρήματα ανακαλύφθηκαν πέρυσι σε ένα αρχαιολογικό χώρο. Στη συνέχεια σωστικές ανασκαφές ξεκίνησαν από το Μουσείο της Μύλασας (σημ.Milas) αποκάλυψε γλυπτά σε ένα υπόγειο.
Στο στυλ ανάγει σε αυτό του διάσημου Έλληνα γλύπτη Λύσιππου  και από  το 1,43 ύψους μαρμάρινο γλυπτό έλειπε ένα κεφάλι, το δεξί πόδι και τα χέρια. Εκτιμάται ότι αυτό κατασκευάστηκε στο τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα ή στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ.

Μια επίσημη δήλωση είπε, «η μυϊκή κατάσταση πυο αποτυπώνεται και το πιο λεπτομερές γυμνό αρσενικό στα γλυπτά υποδηλοί αυτά που παράγονται κατά τον 5ο αιώνα π.Χ., από τον Πολύκλειτο ήταν οι βασικές πηγές έμπνευσης για εκείνουν που παρήγαγαν τα πρώτα χρόνια της ελληνιστικής εποχής. Αλλά αυτό το γλυπτό που ανακαλύφθηκε στην αρχαία ελληνική Μύλασα πρόσφατα  έχει
μια πιο ήπια απόδοση , πιο φυσικό στυλ, σε αντίθεση με το σκληρό στυλ της κλασικής εποχής.


Αυτό το γλυπτό μοιάζει με ένα γλυπτό αθλητή που κατασκευάστηκε από τον Λύσιππο προς το τέλος του 4ου αιώνα π.Χ. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε ότι αυτή η λεπτή, ψηλή μορφή στο σημαντικό αυτό γλυπτό είναι ένα ρωμαϊκό αντίγραφο της Ελληνιστικής εποχής. " Οι ανασκαφές συνεχίζονται και εκτιμάται ότι τα  τμήματα του γλυπτού που λείπουν θα βρεθούν .



ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ