Εμπορική Ένωση ή Ορθόδοξη Αυτοκρατορία;




Γράφει ο Πέτρος Φιλίππου

H σημερινή κατάσταση έχει βαθύτερα αίτια τα οποία ανάγονται στην αντιπαλότητα της Παλαιάς Ρώμης και της Νέας Ρώμης ( η λέξη Βυζάντιο αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό), με σημείο αναφοράς και εκκίνησης της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ το 800 μ.χ. απο τον Καρλομάγνο. (τότε ουσιαστικά ιδρύθηκαν)

Μετά την 5η σταυροφορία (επέμβαση της Δύσης στην Σερβία, Κόσοβο κ.λ.π.) και την δημιουργία του κράτους των Σκοπίων με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία θύλακα, για την μη άμεση γειτνίαση
της Ελλάδας με την Σερβία και αποκοπή του άξονα Ελλάδα – Σερβία – Ρωσία, τον αποκαλούμενο απο το 1989 απο τις ΗΠΑ ως άξονα της Ορθοδοξίας και του πετρελαίου, τώρα επιχειρείται η 6η σταυροφορία με στόχο την Ρωσία και την Ελλάδα.

Τα ουσιαστικά αίτια της αντιπαλότητας μεταξύ Ανατολής και Δύσης συσσωρευμένα επί αιώνες, εκδηλώθηκαν τώρα, με την ταυτόχρονη συντονισμένη οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας και της Ρωσίας για την αποφυγή της 3ης Νέας Ρώμης. Η θέση του Ελληνισμού δεν υπάγεται στον χώρο της Δύσης των Φράγκων, αλλά στον φυσικό της προαιώνιο χώρο, αυτόν της Ανατολής.
Το δόγμα Μπρεζίνσκι ευρίσκεται σε εξέλιξη από τη παραπαίουσα δύση σε μια απέλπιδα προσπάθεια διατήρησης και επέκτασης του ζωτικού χώρου της.

Η μοιραία σύγκρουση του Ανατολικού πνεύματος και της ιμπεριαλιστκής δύσης είναι αναπόφευκτη, η δε παραμονή μας στην σφαίρα επιρροής σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ ενέχει θανάσιμες συνέπειες για την χώρα μας.

Η Ελλάδα αποτελεί το διακύβευμα ως ιστορικός κληρονόμος του Ανατολικού χώρου, η δε άμεση απεμπόλιση των δεσμών της απο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ θα σημάνει τό καίριο πλήγμα και απαρχή της αποδόμησης της καταρρέουσας Δύσης. Ουσιαστικά παραμένουμε όμηροι και αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα η άμεση απομάκρυνσή μας από την Ε.Ε. και την ανακήρυξη του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους μετά από αιώνες κατοχής του. Η Ελλάδα ουσιαστικά ποτέ δεν ελευθερώθηκε, το δε Ελληνικό Κράτος ως ηγέτης και συνεχιστής της Νέας Ρώμης και του Ανατολικού πνεύματος αποτελεί απειλή για την Δυτική επικυριαρχία, η οπoία ουδεμία σχέση δεν έχει με εκπέσουσα Παλαιά Ρώμη.

Η 3η Νέα Ρώμη αποτελεί τον Άξονα Ελλάδας-Ρωσίας-Σερβίας και κατ’επέκταση των λοιπόν ορθοδόξων κρατών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης και αποτελεί τον φόβο των δυτικών, για τον λόγο ότι μια 3η Νέα Ρώμη θα στηρίζεται σε ένα ισχυρό φιλοσοφικό υπόβαθρο τον διαχρονικό Ελληνισμό.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ