ΜΥΚΗΝΑΪΚΉ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΥΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΙΒΑΝΘΟΣ ....!


Μυκηναϊκή γραφή Γραμμική Β΄ υποστηρίζει ότι ανακάλυψε στη Βαυαρία, ο καθηγητής Ρίτσαρντ Τζάνκο (Richard Janko) από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Ο καθηγητής υποστηρίζει όχι μόνον την αυθεντικότητα των ενεπίγραφων σφραγίδων που βρέθηκαν το 2000 στην οχυρή ακρόπολη του Bernstorf, κοντά στο Μόναχο, αλλά και την ερμηνεία των επιγραφών, που τις συνοδεύει.


Οι ηγεμόνες της Πύλου θα είχαν στείλει τα πολύτιμα αυτά αντικείμενα σε μακρινούς εμπορικούς τους εταίρους, έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθούν από κανέναν».
ΜΥΚΗΝΑΪΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 «Γραμμική Β΄ στη Βαυαρία; 
Από τον θησαυρό του Bernstorf  στο βασίλειο της Πύλου» ομιλητής  Καθηγητής Richard Janko  Πανεπιστήμιο Michigan 

 ΜΥΚΗΝΑΪΚΉ ΠΟΛΗ  ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΙΒΑΝΘΟΣ ....;

Το 2000 στην επιβλητική οχυρή ακρόπολη του
Bernstorf, κοντά στο Μόναχο, η οποία καταστράφηκε από πυρκαϊά γύρω στο 1300 π.Χ. ή αργότερα και είχε ήδη αποδώσει ένα θησαυρό χρυσών αντικειμένων Αιγαιακής εμφάνισης, βρέθηκαν δύο σφραγίδες από ήλεκτρο που φέρουν, κατά τα φαινόμενα, συλλαβο- γράμματα Γραμμικής Β΄ γραφής.


Δεδομένου ότι αυτά τα ευρήματα ήταν ξενόφερτα,(ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...!!! .....) δεν έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής. Η αυθεντικότητα των σφραγίδων μάλιστα αμφισβητήθηκε, από ό,τι φαίνεται άδικα. Ωστόσο, μια νέα ανάγνωση των συλλαβογραμμάτων υποδεικνύει σύνδεση με ομάδα υπόδουλων γυναικών που εμφανίζονται στα αρχεία πινακίδων Γραμμικής Β΄ γραφής, τόσο της Πύλου όσο και της Κνωσού, με την ονομασία Ti-nwa-si-ja ή Ti-nwa-ti-ja.
Προτείνεται πως τόσο οι σφραγίδες όσο και ο θησαυρός ήταν σύμβολα εξουσίας μιας μυκηναϊκής πόλης ονόματι Tinwanthos, η οποία έπαψε να υπάρχει και οι γυναίκες της οποίας υποδουλώθηκαν όταν ενσωματώθηκε στο βασίλειο της Πύλου. Οι ηγεμόνες της Πύλου θα είχαν στείλει τα πολύτιμα αυτά αντικείμενα σε μακρινούς εμπορικούς τους εταίρους, έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθούν από κανένα.


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ