Η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη στο TEDxAcademy

Η Αγγελική Κοτταρίδη είναι διδάκτωρ της κλασικής αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, ανήκει στην ομάδα αρχαιολόγων του
ΥΠΠΟ από το 1991 και είναι αρμόδια για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Αιγών (Βεργίνας).
Απόφοιτος του τμήματος αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης της φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλασική, προϊστορική και μεσαιωνική αρχαιολογία, την ιστορία της τέχνης, την αρχαία και μεσαιωνική φιλολογία, την εθνολογία και τη θεατρολογία, η Αγγελική Κοτταρίδη είναι διδάκτωρ της κλασικής αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας.

Από το 1991 ανήκει στην ομάδα αρχαιολόγων του ΥΠΠΟ και είναι αρμόδια για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Αιγών (Βεργίνας), όπου μεταξύ άλλων σχεδίασε και οργάνωσε την έκθεση των θησαυρών στο Μουσείο των βασιλικών τάφων. Η Αγγελική Κοτταρίδη ηγήθηκε της αποστολής για όλα τα έργα ανάπλασης, ανάδειξης και συντήρησης της βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών.

Η συμβολή της στη συγγραφή είναι τεράστια, αφού είναι επιστημονική υπεύθυνη και συγγραφέας κειμένων της ηλεκτρονικής έκδοσης του ΥΠΠΟ για τις Αίγες, αλλά και της παρουσίασης του χώρου και του μουσείου στο διαδίκτυο.

Παράλληλα έχει δημοσιεύσει, εκτός από τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τις μάγισσες στον αρχαιοελληνικό μύθο, μια μεγάλη σειρά μελετών και άρθρων με θέματα σχετικά με την έρευνα και την ανασκαφή στις Αίγες και τη Μακεδονίδα γη, τα ταφικά έθιμα των Μακεδόνων, την αρχαία ζωγραφική, τη μαγεία, το μύθο, τη θρησκεία και τις γυναίκες στην αρχαιότητα.

Μάθετε περισσότερα εδώ:www.tedxacademy.com

Τι είναι το TEDxAcademy;

Tο TEDx είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική διοργάνωση, αυτόνομων εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα, που στόχο έχει να φέρει κοντά ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν “ιδέες που αξίζει να διαδοθούν”. 

Σε μια εκδήλωση TEDx - όπου το “x” σημαίνει «ανεξάρτητη διοργάνωση» -, η οργάνωση TED παρέχει μόνο μια γενικότερη καθοδήγηση. Τα γνωστά πια TEDTalks, που δεν είναι άλλα από τις παρουσιάσεις των ομιλητών και τα προβαλλόμενα video, συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, για να πυροδοτήσουν το διάλογο και τη δημιουργική σκέψη. 

To TEDx Academy διοργανώνεται από μια ομάδα εθελοντών και έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Όλοι οι διοργανωτές, ομιλητές και παράγοντες της εκδήλωσης, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.skai.gr

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ