Οι Τούρκοι - Ένας λαός που μόνο με επιμιξία μπόρεσε να υπάρξει..


ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΒΟΡΕΙΑ
ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ -ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ

Ας δούμε με μερικά παράδειγμα πώς.
Οι Αζέροι τουρκικό (τουρκμρνικο) φύλο , που ζει στο άκρο της περιοχής της Καυκασίας και ήλθαν από της περιοχές της Μογγολίας .είναι μαζί με λαούς όπως οι Λεσγίνοι ,Ταλύσιοι Νταγκεστανοί. Με επίσης Λεζγκίνους, Κούρδους και Τάλις . Ουκρανοί, Γεωργιανοί και Άβαροι αλλά και Ρώσοι όπως και διάφορα ανάμικτα τουρκογενή φύλλα και μη ,ζουν εκεί, στην χώρα τους.

Απομεινάρια της οθωμανικής κατοχής, τουρκογενή δηλαδή, βρίσκουμε και στην Βοσνία αλλά και σε όλα τα βαλκάνια,(Χερσόνησος του Αίμου) μικρο-εστίες οι οποίες κακό έκαναν ιστορικά στο κράτος όπου βρίσκονται παρά καλό. Όπως οι Τσάμηδες καθαρόαιμοι τούρκοι που ξέμειναν στην περιοχή (Ανταλλαγές πληθυσμών Ελλάδος Τουρκίας) αρχικά της Ελλάδας και μετά της σημερινής που ονομάζουν «αετών γη» με κανένα εθνικό προσδιορισμό οι κάτοικοι της δηλαδή ονομάζονται «της γης των αετών» ίσως «αετοί» , οι δυτικοί την ονόμασαν Αλβανία , όπου όμως οι Αλβανοί είναι ορεσίβιος λαός από τον βόρειο Καύκασο.


Χάρτης του Κ.Πτολεμαίου 

Οι Τούρκοι,επίσημα είναι περισσότεροι από 46 φυλές , ανεπίσημα περισσότεροι από 2000..!!!... Οι κάτοικοι της σημερινής όπως την ονομάζουν Τουρκία, είναι και Ασσύριοι και Χετταίοι αλλά και Λαζοί ,Αρμενιοι Κορδούχοι και πάρα πολλοί άλλοι….και φυσικά μεγάλος μέρος του πληθυσμού Ρωμαίοι Έλληνες οι οποίοι κατά την διάρκεια των αιώνων με την βία κυρίως και εξαναγκασμούς, άλλαξαν θρήσκευμα ,χαρακτηριστικό της οθωμανικής κατοχής .

Εδώ θα αναφέρω και άλλα δύο κράτη σημερινά που έχουν μια μακρινή συγγένεια με αυτό.
   Η Ουγγαρία , εκεί οι επτά φυλές των Μαγυάρων ήρθαν στη κεντρική Ευρώπη από τα Ουράλια οι Τάταροι κατέλαβαν την περιοχή τους δηλαδή προσόμοιοι, επίσης με μέρος τουρκογενούς πληθυσμού, λόγω οθωμανικής κατοχής..
   Η Φινλανδία, μέρος από Λάπωνες η κάποιος άλλος φιννοουγγρικής -άρα μαγυάρικο φύλο- προέλευσης λαός, μετά βρίσκουμε έναν λαό προερχόμενο από την Εσθονία τους Φίννους. εγκατεστημένους εκεί. .

ΠΑΡΕΝΘΕΤΙΚΑ

Η Ουγγαρία (Magyarország) υπήρξε κράτος-υπόδειγμα όσον αφορά την οργάνωση και την ευημερία, πριν σακατευτεί από τους οίκους των Οσμανλιδών και των Αψβούργων.

Και είναι αξιομνημόνευτο, επειδή το έθνος των Ούγγρων αποτελεί μείξη ποικίλων νομαδικών ουραλο-αλταϊκών φύλων, όπως ήταν π.χ το ανατολικό ουραλικό έθνος των Μαγυάρων (με κοιτίδα τις όχθες του π. Ομπ, η μεσαιωνική Υούγγρα ή Ιούγγρα), οι Ονογούροι (πρωτο-βουλγαρική, άρα και ογουρική, φυλή που είχε ενωθεί με τους Μαγυάρους ήδη πριν αυτοί εκδιωχθούν από την Ουκρανία και την κοιλάδα του π. Τάναϊ (Ντον), από την επίσης ογουρική φυλή των Χαζάρων), υπολείμματα Ούννων (τουγκουσικό έθνος με αρχική κοιτίδα την κοιλάδα του π. Γενισέι), τ’ ογουρικό έθνος των Αβάρων (με καταγωγή από πέρα από την λίμνη Βαϊκάλη), τα ογούζικα έθνη των Πετσενέγων (ή Πατζινάκες) και των Ούζων (εκ της πολυπληθούς ομάδας των Ογούζων Τούρκων που κατοικεί βορειοανατολικά της λίμνης Αράλης, με απώτερη κοιτίδα τα όρη Αλτάι), και το κυμτσάκ έθνος των Κουμάνων (από τ’ανατολικά παράλια της Κασπίας Θάλασσας).

Όλοι αυτοί οι ασιάτες νομάδες, αυτοί οι “Τουρκαλάδες (οι Ρωμιοί θ'αποκαλούν για καιρό τους Ούγγρους, Τούρκους!)” συγχωνεύονται με τους Ρωμαίους αυτόχθονες στην ευρύτερη Παννονία, αλλά και με Σλάβους, κατοίκους και κυρίαρχους πλέον στην περιοχή (η ονομαστή και ομόδοξος Μεγάλη Μοραβία), που μάλιστα συνήθως χρησιμοποιούν ακόμα το αρχαϊκό όνομα "Σλοβένοι" (όνομα που σημαίνει "Ελεύθεροι", ενώ χρησιμοποείται και στον απώτερο Βορρά, στην κατοπινή Ρωσία, ανάμεσα στην λίμνη Ίλμεν και τον π. Νέβα).
Ο φινο-βολγαϊκός κλάδος (Μορδβίνοι (Έρζυα & Μοκσα), Μάρι/Τσερεμίσσες, Μέρυα, Μουρομ, Μεσχέριοι) της Ουραλικής Ομογλωσσίας ενδεχομένως υπήρξε σε επαφή με την Αρχαία Ελλάδα, ως οι Μελάγχλαινοι, του π. Ρα (σημ. Βόλγας). Αντιθέτως οι Ούγκριοι (απόγονοί τους: Χάντυ/Όστιακ, Μανς/Βογκούλ και Μαγυάρ/Ούγγροι) υπήρξαν άγνωστοι για τους Ρωμαίους/Έλληνες,
αφού βρίσκονταν πέραν από τα Ριπαία (σημ. Ουράλια) Όρη, στις όχθες του σιβηρικού π. Ομπ.


Οι Μαγυάροι/Ούγγροι  προέρχονται από ομάδα της Ουραλικής Ομογλωσσίας,
που μετακινούμενη σταδιακά επί της μεθορίου της Χαζαρικής Αυτοκρατορίας, μεταναστεύει από τις όχθες του π. Ομπ, στις πεδιάδες της Παννονίας.
Κατά την διάρκεια της παρακμής των Αβάρων, οι Σλοβένοι υπήκοοί τους ανεξαρτητοποιούνται με αυτή την Μεγάλη Μοραβία, η οποία εγχριστιανίζεται οικειοθελώς από τους Ρωμιούς (863). Τον ίδιο καιρό οι Μαγυάροι με επικεφαλής τον θρυλικό Λέβεντη, χαίρουν μεγάλης αυτονομίας και εύνοιας, εντός της αυτοκρατορίας των Χαζάρων. Η χώρα τους στην βόρειο μεθόριο της Χαζαρίας, στην σημερινή μεσημβρινή Ρωσία ονομάζεται Λεβεντία, κι εκεί συγχωνεύονται πλήρως με τους Ονογούρους Βούλγαρους, εξού και η προέλευση του ονόματος Ούγγροι (= Ονογούροι + Μαγυάροι). Όταν όμως οι Ούγγροι ηττώνται από τους Πατσινάκες/Πετσενέγους, η πλειονότητά τους συνεχίζει την μετανάστευση δυτικότερα. Συγκεκριμένα, με επικεφαλής τον θρυλικο Αρπάντ, οι Μαγυαροι κατακτούν την Μεγάλη Μοραβία, καταστρέφοντας άκαιρα το πρώιμο αυτό σλαβικό βασίλειο (907).Ύστερα από σύντομη προστριβή λόγω του Μοραβικού ζητήματος, η ουραλική Ουγγαρία και η ελληνική Ρωμανία καταλήγουν σε συμμαχία από τα μέσα του 10ου αι και μετά. Οι Ούγγροι προσηλυτίζονται σταδιακά στον Χριστιανισμό (αρχικά ομόδοξος Χριστιανισμός, τελικά ρωμαιοκαθολικός [945]-973 [1000]), ενώ ως "Τούρκοι", επανδρώνουν και βασιλικές εταιρίες, την δύναμη κρούσης του στρατού εκστρατείας της Ρωμανίας.  ΠΗΓΗ 
............................

Μιλάμε για τους Οθωμανούς Τούρκους πάντα….Αλλά έχουμε και τους Σελτζούκους τουρκικό φύλο όπου έφτασε σε μέρος της Μικράς Ασίας και έμεινε εκεί, απορροφήθηκε από το ντόπιο στοιχείο και έγινε ένα μικρό κομμάτι του ρωμαϊκού κόσμου, ο πρίγκιπας Ορχάν υπεράσπιζε μέρος από τα θαλασσινά τειχιά της Πόλης, κατά την μεγάλη πολιορκία, το οποίο ήταν,εκτός από το ρωμαϊκό πλέον Ελληνικό που κυριαρχούσε από την αρχαιότητα ,υπήρχαν εκεί στην πολιορκία,Ασσύριοι, ίσως Χετταίοι και διάφορα άλλα φύλα, μέχρι σήμερα , τα οποία και προαναφέραμε.

Ας δούμε τι γράφουν για αυτούς τους Τούρκους οι εγκυκλοπαίδειες .
Τουρκική ή τουρανική ονομάζεται μια οικογένεια δεκάδων νομαδικών φυλών με καταγωγή από τη Μογγολία και τη ΝΑ Σιβηρία, τα οποία μετανάστευαν κατά κύματα καθ' όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, κυρίως μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα.
Μιλούσαν διάφορες διαλέκτους της αρχαίας τουρκικής γλώσσας, οι οποίες στη συνέχεια διαφοροποιήθηκαν δημιουργώντας τις σύγχρονες τουρκικές γλώσσες. Η θρησκεία τους ήταν σαμανιστική με ανώτατο θεό τον Τένγκρι, άρχοντα του γαλάζιου ουρανού. Στην πορεία όμως η πλειοψηφία, ιδιαίτερα όσοι μετακινήθηκαν προς δυσμάς, ασπάσθηκε τον ισλαμισμό από τους Άραβες και τους Πέρσες.
 Κατά την περίοδο της μετανάστευσής τους τα τουρκικά φύλα - πολλές φορές σε σύγκρουση μεταξύ τους - απλώθηκαν σε μία τεράστια έκταση από τη Μικρά Ασία και τη Μαύρη Θάλασσα έως τα παράλια του Αρκτικού Ωκεανού, ιδρύοντας τα δικά τους κρατικά μορφώματα (χαγανάτα ή χανάτα) και ελέγχοντας τους εμπορικούς δρόμους ανάμεσα στην Ευρώπη, την Περσία και την Κίνα.
Τα περισσότερα υπήρξαν βραχύβια και με το πέρασμα των αιώνων προσαρτήθηκαν από δυνατότερα βασίλεια (Ρωσία, Γεωργία, Κίνα), κάποια όμως επεβίωσαν και έγιναν η μήτρα που γέννησε έξι σημερινά κράτη: Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, Τουρκμενιστάν. Επίσης οι Βούλγαροι υπήρξαν τουρκικό φύλο στο παρελθόν, αλλά μετά την εγκατάστασή τους στα Βαλκάνια (τέλη 7ου αι.) εκσλαβίσθηκαν σε τέτοιο βαθμό που το μόνο τουρκικό χαρακτηριστικό που κράτησαν είναι το όνομά τους.

Τούρκοι από χειρόγραφο της εποχής , απλά βλέπουμε τα χαρακτηρίστηκα τους

Γνωστό είναι ότι οι Ρωμιοί είχαν σε πολλά πράγματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας την διοίκηση , έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για αυτό, Φαναριώτες και άλλα, επίσης ξέρουμε ότι οργάνωση του κράτους τους βασιζόταν στην περίοδο ακμής της στο τιμαριακό σύστημα.


Φιρμάνι του Αλή Πασά, 1810, γραμμένο σε δημοτική γλώσσα.
Όλες οι διαταγές και συμφωνίες του Αλή διατυπώνονταν
στην καθουμιλουμένη Ελληνική

Εκτός από τον κύριο κορμό της αυτοκρατορίας, εδώ διοικείτο λέμε διοίκηση και όχι αρχηγεία , κύρια από εξησλαμισθέντες ρωμιούς και όχι μόνο εξησλαμισθέντες, υπήρχαν και υποτελή στον Σουλτάνο κράτη, τα οποία όμως διατηρούσαν το δικό τους σύστημα διοίκησης, δηλαδή κανένα στοιχείο τρόπου η γνώση διοίκησης σε ένα πολιτειακό περιβάλλον από τους τούρκους.

Μογγολικά χαρακτηριστικά .
Σε μογγολική εορτή μετα το 1453 στον ιππόδρομο της Κωνσταντινουπόλεως εικ. Wikipedia.org


Και ας έλθουμε τώρα σε μια άλλη διαδικασία σκέψης...Είναι δυνατόν ένας λαός που ζούσε με παστό κρέας το οποίο έμπαινε κάτω από την σέλα του αλόγου του με αλάτι να μπορεί να έχει εξέχουσες κοινωνικές η άλλου είδους συνήθειες Είναι δυνατόν να ανέπτυξε αυτό που κάποιοι λανθασμένα λένε τούρκική κουζίνα ;....Αυτό που θέλει λαχανικά καλλιεργήσιμα, περίπλοκες συνταγές που απαιτεί γνώσεις και καταγραφή; ...χώρους ειδικά κατασκευασμένους για αυτό ;
Είναι δυνατόν να είναι τούρκικα τα χαμάμ ..που αναπτύχθηκε η συνήθεια αυτή κατά την διάρκεια των μακροχρόνιων πορειών με άλογα;.(Η λέξη προήλθε από ευρωπαίους που έβλεπαν τα ρωμαϊκά ,βυζαντινά υπόκαυστα και τα ονόμασαν έτσι)  Είναι δυνατόν ; Είναι δυνατόν ο αρχαίος κόπτης επειδή το παράφραζαν σε κιοφτέ οι τούρκοι να είναι τουρκικό ; αν και αυτό θα μπορούσε ,τότε  τα αρωματικά που θα έβρισκαν όμως ; ...
Είναι δυνατόν να έκαναν το πολύπλοκο έδεσμα καταϊφ(η) , όπου κάποια ελληνική λέξη θα υπάρχει και για αυτό αν δεν είναι αντιδάνειο.!! ..τρέχοντας από στέπα σε στέπα ; ...
Είναι δυνατόν να καλλιεργούσαν οι νομάδες Μογγόλοι μαϊντανό και σέλινο ;.....Λόγω τρόπου ζωής και συνηθειών …Βέβαια όχι , απλά από ελληνικό ρωμαϊκό μετά με την κατάληψη της γης έγινε «τουρκικό», και φυσικά επειδή δεν μπορεί ο λαός αυτός να ανάπτυξη καμιά πρωτοβουλία εκεί εάν πας στα εστιατόρια τους σήμερα οι ελληνικές συνταγές είναι ακριβώς όπως παλιότερα…Με σχεδόν καμία μετατροπή...!

Σκηνή από την ζωή των τούρκων νομάδων. Βιβλιοθήκη του Τοπ Καπι -  Κωνσταντινουπόλη

Το μεγάλο αστείο είναι ότι όταν άλλαξε η ελληνική αστυνομία στολές με την μετάλλαξη της σε ΕΛ.ΑΣ .....ξέρετε ότι αμέσως το άλλαξαν και οι τούρκοι και είναι πανομοιότυπες …..!!!.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι παντού στην επικράτεια τους υπάρχει η κόκκινη με την σελήνη (άλλο ελληνικό σύμβολο και αυτό) σημαία .παντού μα παντού, αυτό κάνουν και στις ΗΠΑ…

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ΗΠΑ>

όπου προσπαθούν με το σύμβολο να δείξουν στον λαό τους ότι είναι εθνικό στοιχείο-σύμβολο και άρα έθνος…Ομοιογενές και με υπόσταση…Αλλά μην νομίζεται κάτι άλλο ...Για τους ίδιους τους υπηκόους τους το κάνουν, όχι για τους άλλους , Είναι μια καθημερινή προπαγάνδα .....Ίσως και απέλπιδα μερικές φορές...



Πολλές είναι οι γνώμες από όλο τον κόσμο ,από διεθνή στρατηγικά ινστιτούτα, που πληθαίνουν ότι το τουρκικό κράτος σύντομα θα διαμελιστεί, κάπου βασίζονται για να το λένε βέβαια.
Μετά από όλα αυτά βλέπουμε ότι αυτά τα μογγολικά φύλλα όπου έμειναν αναμείχθηκαν και μάλιστα δια νόμου ,(βλέπε γενιτσάρους)..!! Και αντέγραφαν οτιδήποτε,όπως ο ελληνικός  αρχέγονος πολεμικός χορός ,όπου αναφέρεται και στον Όμηρο ,η «σάρισα» χορεύεται και από τον Πρωθυπουργό τους …!!!

Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Ομήρου στην Τουρκία

Και ας μην πούμε για την ρωμαϊκή «βυζαντινή» μουσική αλλά και για την αρχιτεκτονική , η Αγία Σοφία έχει αντιγραφεί όχι μόνο σε όλες τις διαστάσεις αλλά και στο παλάτι του μετέπειτα σουλτάνου τους με το ίδιο σχέδιο κατασκευάστηκε όπως και πλήθος κτηρίων και οικιών είναι καθαρά ελληνικού σχεδιασμού και τόσα άλλα και έτσι μόνο μπόρεσαν να επιβιώσουν προσκολλώμενοι σε άλλους αρχέγονους λαούς με ιστορία η με δύναμη πραγματική όχι μόνο περιστασιακή…Αυτά τα τουρκικά φύλλα εάν δεν υπήρχαν άλλοι σπουδαίοι λαοί ,σήμερα δεν θα υφίσταντο.
Στις στρατιωτικές Ακαδημίες και στα δημοτικά σχολεία ακόμα διδάσκονται ότι είναι αρχαίοι είναι γηγενείς και ότι άλλη γελοιότητα μπορείς να ακούσεις εκεί θα την βρεις.

ΔΕΣ    Το τερατούργημα που το αναφέρουν ως ιστορία του τουρκικού έθνους

 Εκεί την βρήκε και το BBC και αρχίζει να αναφέρεται …..«στην αρχαία Τουρκία»…!!! Σε ανταποκρίσεις του για κάποια ανασκαφή.

Αδύναμα συνονθυλεύματα δεν επιζούν όπως φαίνεται ιστορικά και αποδεικνύεται , μόνο στιβαροί πολιτισμοί βασιζόμενοι στην αλήθεια και στην ελευθερία μπορούν να μεταφέρουν το ανθρώπινο γένος μακριά. Σήμερα στην τουρκιά οι πασάδες ,αυτοί βλέπουν την χώρα σαν τσιφλίκι και όχι σαν έθνος τους, βλέπε διαφορά Ανατολίας με δυτικής τουρκιάς, (βλέπε Κούρδους) και η άρχουσα τάξη ή από γενιτσάρους κατάγεται, με λανθάνουσα εθνική υπόσταση ή ίσως δεν υπάρχει δεύτερη κοινωνική διαστρωμάτωση...
Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι οι στρατιωτικοί διοικούν εδώ και μερικούς αιώνες  , αυτό δείχνει ότι ο λαός αυτός ποτέ δεν αναπτύχθηκε κοινωνικά, αλλά σε ένα στρατοκρατούμενο περιβάλλον αιώνων,από τότε από τις στέπες της Ασίας ουσιαστικά δηλαδή.από την δική του πολιτισμική εξέλιξη .
2009-2017

 Ν.Φ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ