Πήγαιναν συχνά οι πρόγονοι και τιμωρούσαν τους βάρβαρους προγόνους τηςΜέρκελ


Στρατόπεδο βρέθηκε στην Ανατολική Γερμανία που ανήκε στα ρωμαϊκά στρατεύματα στη Θουριγγία. Φυσικά στις λεγεώνες τότε υπάρχουν και πολλοί Έλληνες οπλίτες.





Εξαρτήματα εξοπλισμού της λεγεώνας της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
 Μετά από πολλά χρόνια ερευνών, τα αρχαιολογικά κατάλοιπα της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στην Κεντρική Γερμανία είναι πλέον δυνατό να πιστοποιηθεί  για πρώτη φορά. Στο χωριό Hachelbich στην  Kyffhäuserkreis μετά από πολλά χρόνια ερευνών από την Κρατική Υπηρεσία πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιολογίας της Θουριγγίας βρίσκεται στο στάδιο να έχουν εντοπιστεί ευρήματα από ένα ρωμαϊκό στρατόπεδο από μία εκστρατεία των Ρωμαίων προγόνων  που έγινε αναμφίβολα  ανάμεσα 1οαι. και τον 4ο αι.  μ.Χ.

Οι αρχαιολόγοι έχουν επιβεβαιώσει πλέον την παρουσία για ένα  χαμένο ρωμαϊκό στρατόπεδο βαθιά στην Ανατολική Γερμανία. Η περιοχή 18 εκταρίων, που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Hachelbich στη Θουριγγία, φιλοξενούσε μια ρωμαϊκή λεγεώνα που αριθμούσε έως 5000 στρατιώτες.

 Η θέση του βρέθηκε σε μια πλατιά  κοιλάδα με λίγα φυσικά εμπόδια δείχνει ότι ήταν μια ενδιάμεση στάση στο δρόμο για να εισβάλουν ανατολικά.

Το  έδαφος όπου στρατιώτες της ρωμαϊκής λεγεώνας  έσκαψαν για μια τάφρο ή δημιούργησαν δομικά στοιχεία για να υπερασπιστούν τον προσωρινό καταυλισμό τους 

Οι άνθρωποι της περιοχής ,απόγονοι των βάρβαρων γερμανικών φυλών σήμερα,  έχουν ψάξει για αποδείξεις για την  παρουσία της ελληνορωμαϊκής αυτοκρατορίας ,σε αυτό το τμήμα της Γερμανίας για 200 χρόνια, όπως  ο επικεφαλής της ομάδας Mario Kuessner, ένας αρχαιολόγος που εργάζεται για το ομόσπονδο γερμανικό  κράτος της Θουριγγίας. "Χρειάστηκε πολύς χρόνος μέχρι να συνειδητοποιήσουμε  τι είχαμε, αλλά θέλαμε να είμαστε σίγουροι." Μετά από μία ήττα το  9  μ.Χ. η, Ρώμη εγκατέλειψε σε μεγάλο βαθμό την ελπίδα της κατάκτησης των εριστικών βάρβαρων γερμανικών φυλών βόρεια του ποταμού Ρήνου.


 Ωστόσο, γραπτές πηγές αναφέρουν ότι οι Ρωμαίοι κατά καιρούς έκαναν κάποια εκστρατεία στη Γερμανία, πιθανότατα να τιμωρήσουν τις  γερμανικές φυλές για τις επιδρομές στην ρωμαϊκή επικράτεια. Μέχρι πρόσφατα, οι εκθέσεις τέτοιου είδους  έχουν απορριφθεί σε μεγάλο βαθμό ως καύχημα των αρχαίων Ρωμαίων συγγραφέων . 

Η περιοχή του  Hachelbich, μαζί με ένα πεδίο μάχης κοντά στο Ανόβερο αποκαλύφθηκαν το 2008, δείχνουν ότι οι εκθέσεις είχαν περισσότερο  από έναν πυρήνα της αλήθειας σε αυτές και ότι οι Ρωμαίοι ήταν πρόθυμοι να διασχίσουν τα σύνορα τους, όταν αυτό εξυπηρετούσε τις πολιτικές ή τις στρατιωτικές ανάγκες τους. 

Το  στρατόπεδο  ανακαλύφθηκε το 2010, κατά τη διάρκεια ανασκαφών ρουτίνας  ως μέρος ενός έργου οδοποιίας. Μετά από  χρόνια ερευνών ο  Kuessner και οι συνεργάτες του έχουν ανασκάψει  περισσότερα από 2 εκτάρια και χρησιμοποιούν γεωμαγνητικές έρευνες για να αναλύουν  τις δυσλειτουργίες στο έδαφος για  πάνω από 10 στρέμματα για να αποκαλύψουν  το περίγραμμα του στρατοπέδου.-

Με πληροφορίες από την Κρατική Υπηρεσία των Ιστορικών Μνημείων και Αρχαιολογίας, της Βαϊμάρης

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ