ΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΑΝ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ...


Οκτώ σκάφη της εποχής του  Χαλκού που ανακαλύφθηκαν βαθιά σε ένα λατομείο του Cambridgeshire είναι πολύ παλαιοτέρα  από ό, τι ήταν η πρώτες υποθέσεις  και που χρονολογηθήκαν  με  άνθρακα και η έρευνα είχε αποκαλύψει για στο θέμα αυτό.


Οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει ότι τα
σκάφη είναι κατασκευασμένα από ξύλο βελανιδιάς, και σφένδαμο . Τα σκάφη, που βρέθηκαν από αρχαιολόγους στην περιοχή  «Αγρόκτημα του Must » κοντά στο Peterborough το 2011, τώρα έχουν χρονολογηθεί γύρω στο 1500 π.Χ., 200 χρόνια παλαιότερα από ό, τι ήταν η πρώτη χρονολόγηση.


Δείγματα που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διατήρησης έχουν αποκαλύψει ότι οι  βάρκες που πρέπει να έχουν γίνει και από ξύλο δρυός, και σφένδαμου.
Οι φιάλες που υποβάλλονται σε ένα διετές πρόγραμμα διατήρησης σε Flag Fen.
Το ξύλινο σκάφος είναι να ψεκάζονται με ένα ειδικό κερί για να σταματήσει τα ξύλα από την υποβάθμιση, η ίδια τεχνική που εφαρμόστηκε και στο πολεμικό πλοίο Mary Rose. από τον 16ο αιώνα
Ελπίζεται η διαδικασία συντήρησης στην κατασκευαστική ξυλεία  ότι θα αποκαλύψει περισσότερα για τα  σκάφη στο Must Farm , ένα εκ των οποίων είναι σχεδόν -30ft -9μέτρα μακρύ 



Μεγαλύτερο «βάθος»

Ο Mark Knight, από τη Μονάδα Αρχαιολογικού του  Cambridge, δήλωσε: "Έχουμε ήδη χρονολογήσεις με άνθρακα στο ίζημα που βρέθηκαν  οι βάρκες για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε  ένα αναλυτικό χρονολόγιο του καναλιού του ποταμού που κάποτε έτρεχε από τα Μίντλαντς στη Βόρεια Θάλασσα. "Αυτό θα μας πει το καθένα από τα σκάφη ,πότε είχαν κατασκευαστεί  από τους ανθρώπους τότε ,η χρονολόγηση με άνθρακα στα πραγματικά  σκάφη θα μας δώσει μια ιδέα πράγματι για το πότε είχαν κατασκευαστεί. Αυτό θα μας πει τότε πόσο καιρό ήταν σε χρήση και στη συνέχεια  αυτό μας δίνει ένα πολύ μεγαλύτερο βάθος για  την ιστορία της περιοχής. "

O κ. Knight είπε: «Επειδή  μας λείπει κάποιο κείμενο αυτή  τη στιγμή να μας πει τι συνέβαινε, τα σκάφη θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τα επίπεδα της δεξιοτεχνίας και την τεχνική και την πολυπλοκότητα της εποχής εκείνης .
"Στο μέλλον θα κριθεί από την τεχνολογία που άφησαν πίσω και αυτά τα σκάφη εάν  είναι ένας παρόμοιος δείκτης τεχνολογίας και  για τους ανθρώπους που ζούσαν εδώ την Εποχή του Χαλκού ». BBC News8 Σεπ 2013



Δεν είναι κάτι εισαγόμενο δηλαδή .Αυτό το λέει γιατί στην Βρετανία συνέβη το εξής παράξενο ,η Εποχή του Χαλκού μπήκε κατευθείαν στο σημείο που χρησιμοποίησαν και αρσενικό για να σκληρύνουν το χαλκό  κάτι που δείχνει ότι δεν είχε φυσιολογική εξέλιξη αλλά η κατεργασία του χαλκού είναι κάτι εισαγόμενο άρα και πολλά στοιχεία από τις συνήθειες και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν  .Την εποχή εκείνη στην υπόλοιπη Β. Ευρώπη δεν χρησιμοποιούσαν αρσενικό παρά μόνον ο Κρητομυκηναίοι στον Ευρωπαϊκό χώρο

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι μεταφέρθηκε η τεχνολογία αυτή από τους Κρητομυκηναίους όπως έχουμε βρει σε αρκετά μέρη της υπόλοιπης βόρειας Ευρώπης.


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΜΑΣ ΘΥΜΊΖΟΥΝ ΚΑΤΙ 







ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ  ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ 









ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ