Αναζητούν «μαικήνες» για τη Νίκη της Σαμοθράκης

ΛΟΥΒΡΟ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ,
Εκκληση για δωρεές που θα χρηματοδοτήσουν τις εργασίες αποκατάστασης της Νίκης της Σαμοθράκης απηύθυνε το Λούβρο, ελπίζοντας να συγκεντρώσει ένα εκατ. ευρώ έως τα τέλη του έτους. Οπως ανακοίνωσε το μουσείο του Παρισιού, η νέα εκστρατεία υπό τον τίτλο «Ολοι μαικήνες» θα ξεκινήσει την Τρίτη. Από εκείνη τη μέρα, η φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης δεν θα εκτίθεται πλέον στο κοινό.

Ενα εκατομμύριο ευρώ έως τα τέλη του έτους φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το Λούβρο για τις εργασίες αποκατάστασης της Νίκης της Σαμοθράκης

Η συντήρηση αναμένεται να επιτρέψει τη βελτίωση του σκελετού και τον καθαρισμό του αγάλματος που έχει φιλοτεχνηθεί από διάφορα είδη μαρμάρου. Το γλυπτό που παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη θα μετακινηθεί σε γειτονική αίθουσα.
Η μαρμάρινη πλώρη πλοίου
πάνω στην οποία είναι τοποθετημένο θα αποσυναρμολογηθεί κομμάτι κομμάτι. Το αριστούργημα της ελληνιστικής γλυπτικής ανακαλύφθηκε στη Σαμοθράκη το 1863. Ταυτόχρονα, το Λούβρο θα ξεκινήσει την αποκατάσταση της σκάλας Νταρού που οδηγεί στο άγαλμα.
Η Νίκη της Σαμοθράκης θα επιστρέψει στη θέση της το καλοκαίρι του 2014, ενώ η αποκατάσταση της σκάλας θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2015. Ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ, υψηλότερος από αυτόν που είχε προβλεφθεί πέρυσι.
Το Λούβρο έχει ήδη συγκεντρώσει το ποσό των τριών εκατομμυρίων από διάφορες δωρεές. Μένει ακόμη ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο το μουσείο ελπίζει να συγκεντρώσει μέσω της έκκλησης.

Οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν τις δωρεές τους μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση www.louvresamothrace.frή www.tousmecenes.fr από την Τρίτη ή ταχυδρομικώς.






ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ