Αρχαιολόγοι- Αποκάλυψαν την πρώτη χρήση των μπαχαρικών στην ευρωπαϊκή κουζίνα.

Εναγωνίως ψάχνουν …Να φτιάξουν αρχέγονο πνεύμα... Εδώ όταν εννοούν τα ΜΜΕ ,Ευρώπη εννοούν  Β. Ευρώπη  Τρομακτικό εεε;

 Μια ανακάλυψη από  μικροσκοπικά κομμάτια των φυτών που παράγεται διοξείδιο του πυριτίου που ονομάζεται phytoliths ( επάνω δεξιά ) από τους σπόρους ( δεξιά ) του φυτού μουστάρδας σκόρδο ( Alliaria petiolata , αριστερά ) δείχνουν ότι μαγειρευτές της   Λίθινης Εποχής χρησιμοποιούσαν μπαχαρικά μέχρι και 6100 χρόνια πριν.(4100 π.Χ.)
Στοιχεία  του πυριτίου που είχαν κολλήσει σε απανθρακωμένα κατάλοιπα
σε ξύσματα  από αγγεία αποκαλύπτουν ότι οι σεφ στη βόρεια Ευρώπη έκαναν το μαγείρεμα με μπαχαρικά τουλάχιστον 6 χιλιάδες χρόνια πριν(4100 π.Χ.). Αν και οι ερευνητές έχουν αναφερθεί στο παρελθόν για τη χρήση ισχυρών σε γεύση συστατικών όπως τα κρεμμύδια από μαγειρέματα στην περιοχή αυτή κατά την ίδια εποχή, το νέο εύρημα είναι η πρώτη φορά που αναφέρουν τη χρήση ενός συστατικού που δεν έχουν επίσης θρεπτική αξία-πράγμα που σημαίνει ότι το μπαχαρικό, με αλεσμένους σπόρους από ένα φυτό που ονομάζεται «μουστάρδα- σκόρδο», ήταν σχεδόν βέβαιο ότι χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τη γεύση του.
Οι ερευνητές έχουν ενδείξεις που χρησιμοποιούνται στη νέα μελέτη και είναι μικροσκοπικά κομμάτια phytoliths που  έχει διοξείδιο του πυριτίου (από την ελληνική γλώσσα , που σημαίνει «φυτό πέτρας"). Τα φυτά παράγουν αυτά τα τραχιά στοιχεία δομών από διαλυμένα μέταλλα στο νερό του εδάφους, που τράβηξαν στις  ρίζες τους και στη συνέχεια διανέμονται σε όλο τον οργανισμό, λέει ο Εβραίος Hayley Σαούλ, ένας bioarchaeologist στο Πανεπιστήμιο του York στο Ηνωμένο Βασίλειο.

κλικ- μεγαλύτερο μέγεθος


Προσέξτε τον χάρτη της έρευνας που συμμετέχει και  μια Ελληνίδα . από την Μ. Ανατολή και  λίγο  Μ. Ασία πάει κατευθείαν στην κεντρική Ευρώπη...αγνοεί  εντελώς τον  αρχαιότερο  όλων  βαλκανικό χώρο ...!!! ...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ... αγνοεί την βασική αρχή εξάπλωσης της λίθινης εποχής.....!!!

ΥΠΑΡΧΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ... ΜΕ 

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΠΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΠΗΓΕ

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΦΡΑΝΦΟΥΡΤΗ Ο ΣΠΟΡΟΣ 



Στην πιο πρόσφατη έρευνά τους, ο Σαούλ και οι συνεργάτες του εξέτασαν μικρά δείγματα από τα  απανθρακωμένα υλικά ξύσματα  από τις εσωτερικές επιφάνειες των θραυσμάτων κεραμικής από δύο τοποθεσίες στη Δανία και σε ένα χώρο κοντά στη βόρεια Γερμανία. Από 74 δείγματα, στα  26 περιλαμβάνονται phytoliths λέει ο Σαούλ. Μέσο μέγεθος τους ήταν περίπου 7 μικρόμετρα απέναντι, λιγότερο από το μισό της διαμέτρου από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες τρίχες. Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τα phytoliths από το υπόλειμμα με εκείνα που παράγονται στους μίσχους, στα φύλλα και τους σπόρους πάνω από 120 ευρωπαϊκά και ασιατικά φυτά, οι μόνοι που ταιριάζουν ήταν εκείνα που έγιναν στους σπόρους «μουστάρδας -σκόρδου» ( Alliaria petiolata ), ένα διετές βότανο που φυτρώνει σε μια λωρίδα από την Ευρώπη, μέσω της Κεντρικής Ασίας στη βόρεια Ινδία και τη δυτική Κίνα.
Το Carbon-που χρονολογείται από το καμένο υλικό, αιθάλης στο εξωτερικό του δοχείου ή του άνθρακα ή τα  οστά που βρέθηκαν με τα θραύσματα αγγείων δείχνει ότι οι γεμάτα phytolith- φυτόλιθο -φαγητά μαγειρεύονται μεταξύ 5750 και 6100 χρόνια πριν , αναφέρουν οι ερευνητές στο PLoS One . Ενώ οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν γευστικά l συστατικά, όπως κάπαρη και κόλιανδρο σε μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους στην Εγγύς Ανατολή, τα νέα ευρήματα είναι το παλαιότερα που μπορούμε μέχρι τώρα  να καταγράψουμε τη χρήση μπαχαρικών στην Ευρώπη.
Γιατί οι σπόροι μουστάρδας σκόρδο περιέχουν ελάχιστο έως καθόλου άμυλο, δεν είναι πιθανό ότι οι σπόροι ήταν μια πηγή της διατροφής, ο λέει Σαούλ. Πράγματι, σε όλα, αλλά ένα από τα δείγματα που περιείχαν phytoliths, η ομάδα διαπίστωσε επίσης θραύσματα χημικών συγκεκριμένων τύπων λιπαρών ουσιών που ονομάζονται λιπίδια, τα οποία είτε παράγονται από μηρυκαστικά, όπως το κόκκινο ελάφι ή θαλάσσια πλάσματα, όπως τα μύδια, χτένια, ή ψάρι. Αυτά τα πλάσματα ήταν πιθανώς το μεγαλύτερο μέρος του γεύματος, λέει ο Σαούλ , αλλά η μουστάρδα -σκόρδο που το σκόρδο έχει μια ισχυρή, πιπεράτη γεύση πιθανό να συνοδευε το πιάτο.
Η νέα μελέτη «είναι ένα καινοτόμο χρήση της ανάλυσης microfossil», λέει η Εβραία  Deborah Pearsall, ένα paleoethnobotanist στο Πανεπιστήμιο του Missouri, Columbia. Επειδή τα μικροσκοπικά κομμάτια του πυριτίου προήλθε από απανθρακωμένα υπολείμματα στο εσωτερικό δοχείου, σημειώνει, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνθρωποι είχαν δημιουργήσει . Αυτά τα ... phytoliths υπήρχαν επειδή κάποια αρχαία μαγείρισσα ή μάγειρας προσέθεσαν  καρύκευμα στο στιφάδο. "
Δεν είναι όλα τα φυτά που παράγουν μια ξεχωριστή μορφή του τύπου του Φυτόλιθου  phytolith, λέει η Εβραία Arlene Rosen, μια περιβαλλοντική αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Ώστιν. "Αλλά αυτά [phytoliths] δεν είναι  σε κανένα άλλο φυτό, και συγκρίνονται ευνοϊκά" με εκείνα που παράγονται στους σπόρους μουστάρδας σκόρδο, σημειώνει. "Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη πιθανότητα ότι προήλθε από αυτό το εργοστάσιο."
Πρόσφατα, χρησιμοποιώντας γάδου και χοιρινό κρέας ότι οι κάτοικοι της Δανίας και βόρειας Γερμανίας σίγουρα έτρωγαν, με βάση ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στο αρχαιολογικούς χώρους και μουστάρδα σκόρδο, Ο Σαούλ λέει ότι μαγείρεψαν γευστικά αντίγραφα των αρχαίων και ."Πήγαν κάτω πολύ καλά», λέει.
Επειδή η μουστάρδα σκόρδου βρίσκεται σε μια ευρεία περιοχή, Saul σημειώνει, δεν είναι σαφές κατά πόσο η χρήση του ως μπαχαρικό προέρχεται από τη Βόρεια Ευρώπη ή είχε εισαχθεί από άλλες περιοχές, όπως η Μέση Ανατολή. Ανεξάρτητα από το πού η μαγειρική πρακτική αυτή ξεκίνησε, όμως, το νέο εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι μάγειρες της Λίθινης Εποχής  έφτιαχναν κάτι που δεν βασίζεται αναγκαστικά σε θρεπτική αξία," αναφέρει η  Rosen. «Έτρωγαν τα πράγματα για τη νοστιμιά τους."

ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ....ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ....
ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΝ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ Β. ΕΥΡΩΠΗ....ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ....ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ …ΟΧΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ…. ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ… ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ… ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ… ΕΤΥΧΕ…..

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ