ΚΟΣΜΟΣ- ΑΤΛΑΣ - ΒΑΡΒΑΡΙΑ


 Ο ΑΤΛΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΑΝΙΕΖΕ

Ο Battista Agnese (περ. 1500 - 1564 ) ήταν ένας χαρτογράφος από τη Δημοκρατία της Γένοβας , ο οποίος εργάστηκε στη Βενετική Δημοκρατία .
Το 1525 ετοίμασε μια πρόωρη χάρτη της Βαρβαρίας , που βασίστηκε στα γεωγραφικά δεδομένα, που διηγείται την Paolo Giovio ο Πρέσβης της Ρωσίας Δημήτριος Γερασίμωφ
Από Το εργαστήριο που παράγονται ι τουλάχιστον 71 άτλαντες χειρόγραφοι μετά  διαγραμμάτων στην θάλασσα μεταξύ 1534 και 1564 , εξακολουθεί να έχει μια  λεπτή χειροτεχνία. Οι χάρτες που περιλαμβάνονται κανονικά γεωγραφικό πλάτος , αλλά όχι  μήκους , μαζί με τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.
Ένα από τα πιο γνωστά έργα του Agnese είναι ένας άτλαντας του κόσμου που ανατέθηκε από τον Charles V, για το γιο του, Φίλιππο Β ' . Προφανώς το  παρήγαγε περίπου  το 1542 , απεικονίζει την Μπάχα Καλιφόρνια σωστά ως χερσόνησο . (60 χρόνια αργότερα χαρτογράφοι άρχισαν να δείχνουν Καλιφόρνια ως νησί.)
Στον Agnese άρεσε να ενσωματώσει τις νέες γεωγραφικές ανακαλύψεις στους χάρτες του. Για παράδειγμα, αυτές  που περιλαμβάνονται στον παγκόσμιο χάρτη του είναι η διαδρομή του ταξιδιού του Φερδινάνδου Μαγγελάνου , και τη διαδρομή προς το Περού μέσω του Ισθμού του Παναμά , όπου «βρέθηκε » ένα μεγάλο μέρος του  ισπανικού  χρυσού  .

                                                                                      η ΒΑΡΒΑΡΙΑ

 Δημήτρης Γερασίμωφ γεννημένος ή το  1465, ή  μετά το 1535), ήταν Ρώσος μεταφραστής, διπλωμάτης και φιλόλογος, παρείχε, επίσης, μερικές από τις πρώτες πληροφορίες για την Βαρβαρία κατά την  Αναγέννηση 


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ